top of page

Nuorisovaltuuston toimintapaketti ja kokouspäiväkirja

Hankkeen yhtenä pääkohtana oli nuorisovaltuusto. Nivalan nuorisovaltuusto on toiminut paikkakunnalla jo 15 vuoden ajan, mutta monelle tämä on vieläkin tuntematon. Toimintapaketin avulla nuorisovaltuusto saa vinkkiä oman toiminnan toteuttamiseen. Toimintapaketissa on erilaisia ideoita, joita on helppo toteuttaa ja näin ollen nuorisovaltuusto saa enemmän tunnettavuutta. Tässä muutamia ideoita, mitä toimintapaketista löytyy nuorisovaltuuston toimintaan:

​

  • Kokouspäiväkirja, joka jaetaan jokaiselle nuorisovaltuutetulle. Kokouspäiväkirja otetaan mukaan jokaiselle nuorisovaltuuston kokoukseen sekä muihin kaupungin toimielinten kokouksiin, jossa nuorisovaltuutettu on edustajana. Kokouspäiväkirjaan kirjoitetaan muistiin kokouksien asiat ja tärkeät päivämäärät. Tämä auttaa nuorisovaltuutettua muistamaan kokouksessa päätetyt asiat ja päivämäärät.

  • Kampanjat, haasteet ja teemaviikot nuorille. Nuorisovaltuusto voi toteuttaa erilaisia kampanjoita, haasteita ja teemaviikko aktivoidakseen oman paikkakunnan nuoria. Nämä voivat olla esimerkiksi kampanja ilkivaltaa vastaan, kuvahaasteet erilaisilla aiheilla ja teemaviikko kouluruuasta.

  • Kyselyt ja tutkimukset nuorista. Nuorisovaltuusto voi toteuttaa pieniä kyselyjä ja tutkimuksia oman paikkakunnan nuorista ja jakaa tutkimustuloksia nuorille, mutta myös kunnan päättäjille. Tämä lisää tietoutta oman paikkakunnan lapsista ja nuorista.

  • Aktiivisuus sosiaalisessa mediassa. Näkyvyys somessa alkaa olla erittäin tärkeä keino tiedottaa ja mainostaa omaa toimintaa. Nuorisovaltuusto voisi somessa esitellä jokaisen nuorisovaltuutetun, kirjoittaa mielipiteitä ja kannanottoja, levittää haasteita ja kampanjoita, postata My day-postauksia, lisätä kuvia omasta toiminnastaan, jakaa omia keskusteluvideoita ja jakaa tietoa nuorista. Mahdollisuuksia on niin monia!

​

Kokouspäiväkirja on tarkoitettu apuvälineeksi nuorisovaltuutetuille. Sieltä löytyy omat sivut nuorisovaltuuston kokouksiin, lautakuntien ja kaupunginvaltuuston kokouksiin. Kokouspäiväkirjasta löytyy jokaiselle kokoukselle oma sivu, johon voi kirjoittaa muistiinpanoja. Sivut sisältävät apukysymyksiä, joten sitä on helppo täyttää. Näitä kysymyksi ovat muun muassa: Mitä asiota kokouksessa käsiteltiin? Mitä asioita käytiin läpi, jotka koskettivat nuoria? Mitä minulta kysyttiin? Mitä minä lupasin tehdä?

bottom of page